Van der Valk Oostzaan

hotels

Chic en trendy hotel in Oostzaan

Elk hotel wil zijn gasten een unieke beleving bieden. De interieurspecialisten van InteriorMX verstaan de kunst om met hun originele ontwerpen de vertaalslag te maken van idee naar project, met de nadruk op authenticiteit in elk aspect van het proces.

Het jongste Van der Valk hotel is ontworpen door Teunissen Architectenburo BV uit Voorschoten en staat in Oostzaan. Modern en chic en met recht een Van der Valk hotel ‘nieuwe stijl’, dankzij de interieurspecialisten van InteriorMX. Zij waren van begin tot eind betrokken en realiseerden dit spectaculaire interieur vol originele, luxe details en technisch vernuft.

In het smaakvol ingerichte restaurant voeren uitgesproken kleuren de boventoon. Het groen van de vloer komt terug in de wandafwerking en de stoffering van enkele meubels. Chic zijn de glanzende gordijnstoffen van Indivipro en de speciaal voor dit project ontworpen kroonluchters. Dit samenspel van kleuren en materialen geeft het restaurant een vorstelijk karakter en laat de hotelgasten genieten van een schitterende warme ambiance.

Blikvanger bij binnenkomst is de robuuste achterwand van de lobby, door Van der Valk samen met Charlotte Emmerig van LOTZ Design ontworpen en geplaatst door Dofine. In deze gebarsten rotspartij zijn lichtlijnen verwerkt die de imperfectie van de rots benadrukken en zorgen voor een intrigerend schouwspel. De rotswand gaat over in een al even robuuste wand bekleed met leer, waarbij de verlichting de structuur van het leer goed laat uitkomen. Een mooi voorbeeld van hoe het lichtplan van Maretti Lighting en de verschillende wijzen van wandafwerking door Dofine en Alphenberg Leather elkaar versterken. De vier enorme gouden kronen, speciaal voor dit hotel ontworpen en geproduceerd door Maretti Lighting, geven de lobby de allure van een balzaal.

Mixed emotions

De aankleding van de bar is een toonbeeld van originele en goed op elkaar afgestemde interieurideeën. De bar zelf is bekleed met origineel buffelleder. De verlichting is geestig ontworpen in de vorm van karaffen en trendy met de ledlijnen boven de bar. De barkrukken ogen chic door de warmgroene bekleding. De aanblik is een ultieme mix van modern en klassiek, een gedurfd en verfrissend design.

Originaliteit in design

Veel hotels zijn al door InteriorMX ingericht. Toch stralen ze elk een geheel eigen sfeer en identiteit uit. Dat is waar InteriorMX voor staat: de wensen van de ondernemer, de visie van de architect en plannen van de interieurdesigners vertalen in een uniek en harmonieus concept. Voor Van der Valk Oostzaan lag de nadruk op weldadige luxe, ultiem comfort, een geheel eigen uitstraling en een volledige Green Key oplevering.

Chique tot in detail

Dankzij de nauwe samenwerking tussen alle producenten van InteriorMX is dit wonderschone interieur ontstaan, waarin alle elementen perfect op elkaar zijn afgestemd en tezamen een gevoel van luxe en gastvrijheid creëren. Deze Van der Valk nieuwe stijl zal zeker een ‘WOW’-effect hebben op de hotelgasten.

Technisch vernuft dient de klant

Het uitgebreide domotica systeem van Crestron, waarmee de vergaderzalen in dit hotel zijn uitgerust, omvat een audio-en video besturingssysteem en een draadloos presentatie-systeem, Air Media. In samenspraak met de lichtadviseur is bepaald hoe en welke verlichting dient te worden aangestuurd.

De geavanceerde techniek van deze systemen maakt het mogelijk om zalen, die verhuurd worden voor vergaderingen of presentaties, zowel apart als gekoppeld aan elkaar, te voorzien van de perfecte video- en audiobesturing. Dat elke laptop erop kan worden aangesloten en het geheel draadloos is te bedienen, maakt dit systeem toegankelijk en bruikbaar voor elke klant. Wanneer tussenwanden worden verwijderd om een zaal te vergroten, past het domotica systeem zich

hierop automatisch aan. Bij terugplaatsing van de wand, zal het systeem weer automatisch functioneren voor twee aparte zalen. Dankzij Crestron kan Van der Valk de zalen flexibel inzetten en tegemoet komen aan alle wensen van de klanten.