Restaurant Stadion Galgenwaard, Utrecht

Scoren met een lichtplan

Een restaurant met de lengte van een voetbalveld een metamorfose geven waarmee je kunt scoren. Dat was de uitdaging voor dit omvangrijke project. Maretti Lighting was hierbij verantwoordelijkvoor het lichtplan.

Maretti Lighting - Project IMX
Maretti Lighting - Project IMX

De opstelling

De wens van de opdrachtgever was duidelijk. Eén stijlvolle ruimte, die naar behoefte van de toepassing voor feesten of congressen, opgedeeld kan worden in drie verschillende zalen met elk hun eigen sfeer maar wel duidelijk op elkaar afgestemd.

Topontwerp

Interieurdesigner Hans Kuijten ontwierp een compleet nieuw interieur dat qua stijl en finesse helemaal aansluit bij de uitstraling die hoort bij topsport. Met strakke ontwerpen, luxe materialen en stoffen tilde hij dit restaurant naar een hogere klasse. De driedeling van de lange ruimte vormde voor zowel Hans Kuijten als voor de makers van het lichtplan een grote uitdaging.

Maretti Lighting - Project IMX
Maretti Lighting - Project IMX

De perfecte opstelling

Hans Kuijten koos voor een rustig kleurverloop in zachte naturel- en grijstinten met blauw als terugkomend accent. Daardoor ontstond de perfecte verbindingsfactor, met respect voor de afzonderlijke ruimtes.

Maretti Lighting - Project IMX
Maretti Lighting - Project IMX

Ingenieus en harmonieus lichtplan

Het lichtplan moest daar natuurlijk naadloos op aansluiten en dat is knap bedacht door het ontwerpteam van Maretti Lighting. In de drie afzonderlijke zalen zie je een grote diversiteit aan armaturen, van zakelijk chic tot meer in het oog springende ontwerpen. Ze vormen ondanks de verschillen toch een harmonieus samenspel. Wanneer je van voor naar achter door het restaurant loopt, oogt het lichtbeeld overal hetzelfde, alleen verandert de entourage.

Door de lichtopbrengst zo ingenieus uit te kienen dat die gelijkmatig verdeeld is over de hele ruimte en door het toepassen van de juiste lichtbronnen in de armaturen, wist team Maretti met dit lichtplan een schitterend resultaat te bereiken.

Een mooi stel

Wat past er beter bij onze Hollandse nuchterheid dan onze HALA collectie: geen opsmuk maar minimal design en volop sfeer. De Presso, Dot en Tommy zijn de koplopers in deze serie. Vormen en kleuren van deze armaturen zijn mooi op elkaar afgestemd en in balans met het interieurontwerp. In elk interieur hoort een eyecatcher en de Helios kroon van Sander van Eyck (Cocoon Living) is de perfecte mix van minimalistisch en exclusief design.

De hospitality ruimtes van Stadion Galgenwaard nodigen nu meer dan ooit uit tot zakendoen en netwerken onder het genot van een heerlijk hapje en drankje, uiteraard met spectaculair uitzicht op het voetbalveld van FC Utrecht.

Interieurdesign: Hans Kuijten
Lichtpan en verlichting: Maretti Lighting
Fotografie: Peter Baas HDR Photography