Paviljoen van de Dame

restaurants

Sprankelend en sfeervol tafelen

Gedistingeerd, gastvrij en gezellig; het Paviljoen van de Dame doet haar naam eer aan. Op een fabelachtige locatie, direct grenzend aan het Paterswoldsemeer, ontvangt de Dame haar gasten voor een culinaire belevenis met spectaculair uitzicht.

Overdag baadt dit moderne pand in daglicht door de constructie met overwegend glas. Met het vallen van de avond wordt duidelijk hoe zowel de verlichtingsarmaturen als de lichtbronnen bepalend zijn voor de warme uitstraling en verschillende dimensies aanbrengen in dit transparante ontwerp.

Het ontwerp is licht en transparant en is met veel oog voor detail ingericht door interieurarchitect Hans Kuijten. Op zijn verzoek verzorgde Maretti Lighting het lichtplan. De ruime opzet van het interieur biedt de gasten voldoende privacy om comfortabel te tafelen en te genieten van de warme sfeer.

Lumineus lichtplan

Een zes meter lange Barcelona en de overweldigende Shell schelpenplafonds zijn behalve schitterende blikvangers ook sfeerbepalende verlichtingsitems. De RGB lichtlijnen in de schelpenplafonds kunnen ingesteld worden op iedere gewenste kleur en geven zo een spectaculair effect aan de ruimte. Hoe een klein item een groots effect kan hebben, tonen de enkelvoudige fittingen met kooldraadlampen. Op schitterende wijze wordt hiermee de opbouw van de bar geaccentueerd. Deze op maat gemaakte armaturen komen uiteraard uit de fabriek van Maretti Lighting.

Veelzijdige hotspot

Bij de Dame vinden geregeld bijzondere evenementen plaats. Het interieur en de verlichting lenen zich daar uitstekend voor, met name als de DJ tijdens Dinner&Beats de sfeer verhoogd en de lichten daarop kunnen worden aangepast, ontstaat een feestelijke afsluiting van een culinaire avond uit.