Een harmonieus samenspel van luxe, elegantie en verrassende details

Het creëren van een creatieve en praktische leefomgeving, waarin de opdrachtgever zich helemaal thuis voelt en tegelijkertijd verrast wordt. Dat is de missie van Herman Peters Interiordesign. En die gedachte kan één op één worden door vertaald naar de werkwijze en uitgangspunten zoals InteriorMX die ook graag hanteert. Dat is duidelijk te zien in dit indrukwekkende project: de realisatie van een high end interieur voor een villa in het Gooi.

Dutch Walltextile Company - Project IMX
Dutch Walltextile Company - Project IMX

Het pand heeft een uitgesproken Gooisch karakter: witte muren, een rieten dak en mooie details

De villa is gelegen in een bosrijke omgeving in het Gooische Laren op een prachtige locatie en grenst via een riante tuin met zwembad en poolhouse, aan een gedeelde weide en een bosweg, waardoor er aan de achterzijde een vrij uitzicht is over het groen.

InteriorMX - luxe interieur projecten

Voor de afwerking en het interieur schakelden de opdrachtgevers de expertise in van topdesigner Herman Peters. De warme sfeer van het exterieur werd door hem aangevuld met mooie details en een strak interieur, waardoor een harmonieus, kloppend geheel ontstond.

Luxe en elegantie lopen als een rode draad door de woning heen

Bij binnenkomst via de riante entree van de woning valt je ook direct op de grote vide met een statige, op maat gemaakte trap en plafondhoge kastenwanden, bekleed met leer. Bijzonder is ook de prachtige, speciaal voor de opdrachtgevers gemaakte lamp, die de ruimte extra cachet geeft. Ook aan details is gedacht: alles is zodanig afgewerkt dat het perfect past binnen het bedachte concept en waardoor alle interieurobjecten naadloos op elkaar aansluiten.

InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten

Middels grote taatsdeuren kunnen de verschillende leefruimtes naar keuze met elkaar worden verbonden. Hierdoor is er veel contact in de woning, zodat de villa, ondanks de grote oppervlakte, heel intiem en gezellig aanvoelt.

InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten

In de keuken staat groot eiland met natuurstenen blad waarboven een opvallende lamp met stenen hangt. Een lekker kopje koffie kunnen de bewoners zetten in de speciaal daarvoor ontworpen koffiebar, uitgewerkt in leer met metaal. Een met fluweelzachte, suède beklede wand met geïntegreerde haard zorgt voor extra warmte en een subtiele afbakening tussen het keukengedeelte en de living.”

InteriorMX - luxe interieur projecten

De living heeft een heel rijke sfeer, door onder meer de keuze voor een opvallend behang, dat zorgt voor contrast en warmte, en de luxe stof van de bank. Grote raampartijen, die uitzicht bieden op de prachtige buitenomgeving, zorgen voor een open uitstraling en benadrukken de hoogte van de muren.

Aansluitend op de living vinden we verschillende ruimtes waaronder een sfeervol ingerichte tv-kamer, met een heerlijke luxe bank en een extra groot tv-scherm. De kamers hebben allen een eigen accent in kleuren, materiaal en vormen. Zo heeft de werkkamer een stoere uitstraling door de keuze voor donkere kleuren en een robuust wandmeubel, waarin een opvallend behang is verwerkt.

Via de grote trap in de hal bereiken we de eerste etage met onder meer een master bedroom met een geheel op maat ontworpen inloopkast. In de slaapkamer is gekozen voor grote, donkere balken die zorgen voor een authentieke sfeer. Dit is aangevuld met een prachtig behang met turquoise velvet details. Aangrenzend aan de slaapruimte is een royale badkamer gemaakt, wederom uitgewerkt met mooie materialen voor een rijke sfeer. Ook hier is alles tot in de details uitgedacht. Het grote bad is zo gepositioneerd dat er een mooi uitzicht is over de buitenruimte. En in de spiegel is naast de verlichting ook een verwarming geïntegreerd, zodat deze nooit beslaat.

InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten

Het souterrain blijkt minstens zo verrassend! Beneden aangekomen vinden we een grote wijnkelder met een riante kast voor de vele mooie wijnen van de opdrachtgever en een sfeervol zitje.

InteriorMX - luxe interieur projecten

Een andere mooie ruimte in het souterrain is de wellness. De sauna is volledig op maat gemaakt in een bij de ruimte passende, donkere kleur. Ook de douche is enorm sfeervol, dankzij een natuurstenen wand met mooie waterval en indirecte verlichting. Aansluitend vinden we nog een grote sportruimte. De vloeren en deuren komen zowel qua kleur als materiaal overeen, waardoor de verschillende ruimtes op een natuurlijke manier in elkaar overvloeien.

InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten
InteriorMX - luxe interieur projecten

Fotografie: Jurrit van der Waal

Over de architect
Herman Peters (1974) ontwerpt, begeleidt en realiseert complete residentiele en commerciële projecten op het gebied van interieur, design en architectuur. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij voor de beroemde Nederlandse binnen-huisarchitect Jan des Bouvrie, waar hij de basis voor zijn verdere carrière heeft gelegd. In 2007 startte Herman Peters zijn eigen ontwerpstudio. Inmiddels heeft hij in binnen-en buitenland vele bijzondere projecten mogen realiseren.

Herman Peters Interiordesign
www.hermanpetersinteriordesign.com

Terug naar overzicht