Dutch Walltextile Company introduceertde Luxury Safari Collections

Met Indiase zijde en rijke jacquards als standaard in zijn veelzijdige collectie, heeft Dutch Walltextile Company (DWC) een sterke connectie ontwikkeld met materialen en kleuren die in de natuur voorkomen. Met deze nieuwe Luxury Safari die uit zeven collecties bestaat, gaat het Nederlandse designmerk dieper in op dit thema.

Dutch Walltextile Company - Project IMX

DE LUXURY SAFARI COLLECTIES

De zeven rijke collecties van Dutch Walltextile Company nemen je mee naar de betoverende flora en fauna in Afrika. Deze inspiratie uit de tropische savanne is gevat in tactiele designs, patronen en kleuren:

Collectie Serpente is geïnspireerd op de geschubde huid van de python. Evenals Buzz met verfijnde leeuwenprint in een harder grasachtig wandtextiel. Contrasterend in materiaal is Bobcat; een fluweelzachte jacquard met luipaardprint in pastel tonen.

Dutch Walltextile Company - Project IMX
Dutch Walltextile Company - Project IMX

De gevarieerde graslandschappen en vergezichten van de Savanne zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van Timotee; een beige met okergeel wandtextiel met een structuur van riet. Wicker heeft ook deze uitstraling maar heeft ook een grafisch zwart ruitpatroon.
Deze vijf collecties zijn een statement op de wand en combineren ook goed met de tien effen kleuren van het stroachtige wandtextiel Sidemen. Dit geldt ook voor de zachte linnenlook van Matera die door de 14 subtiele kleuren zoals ivoor, woestijnrood olifanten grijs tot oceaanblauw een passend geheel vormen.

Dutch Walltextile Company - Project IMX

De uitgebalanceerde mix van harde en zachte materialen, warme en koude kleurtonen, zorgen voor een complete luxe collectie die het gevoel van de Afrikaanse wildernis naar je interieur weet binnen te halen.

DWC materialen zijn in de meeste gevallen ook als losse stof verkrijgbaar. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Dutch Walltextile Company - Project IMX
Dutch Walltextile Company - Project IMX

OVER DUTCH WALLTEXTILE COMPANY

Dutch Walltextile Company (DWC) is internationaal vermaard voor het produceren van het meest fijne en luxe wandtextiel bestemd voor high-end interieurs.

DWC herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap en elegantie te combineren met een eigentijdse stijl. De gehele collectie wordt ontworpen en geproduceerd in eigen productiehuis in Amsterdam.

Dutch Walltextile Company - Project IMX