De Librije

restaurants

Interieurdesign met ziel en zaligheid

De restyling van sterrenrestaurant en hotel De Librije in Zwolle is er een voor in de boeken. Het compleet vernieuwde en prijswinnende interieur is onder leiding van Eric Kuster volledig in dienst gesteld van het totaalconcept. Beleef de ultieme gastronomie in een ontspannen en ingetogen ambiance, waarbij alle aandacht uitgaat naar de culinaire creaties.

De Librije is gesitueerd in een prachtig monumentaal pand, dat in de 18e eeuw dienst deed als vrouwengevangenis. Het restaurant werd deels verplaatst naar De Binnentuin, een open ruimte die het hotel en het voormalige restaurant verbond. Eigenaren Jonnie & Thérèse zagen hierin een kans om zo meer zichtbaar aanwezig te zijn. Het interieurdesign is nu volledig aangepast aan de logistiek van het restaurant en het totaalconcept dat de eigenaren voor ogen stond.

Verrassende synergie

De gebruikte materialen zijn robuust en natuurlijk. De bijzondere Tundra Grey visgraatvloer is gemaakt van leer, origineel en oersterk. Verrassende toepassingen van stoer buffelleder op onverwachte plekken in het interieur zijn kenmerkend voor Alphenberg Leather en laten een duidelijk signatuur achter. De kops gezaagde houten vloer uit de premiumcollectie van Studio DL, met een ritmisch patroon van vierkante blokken, is donker gebeitst en geolied. Hiermee heeft Studio DL een unieke vloer geleverd, perfect passend bij het karakter van het gebouw. In combinatie met een donkerbruin tapijt met schildpadprint, gevangen in een modern RVS kader, zorgt dit voor een opvallende basis waarop de interieuritems prachtig uitkomen.

Natuurlijke elementen

Dofine creëerde de bijzondere wandafwerkingen, zoals een bronzen Scrusted geïnspireerd op boomschors en Dune, een pleister op basis van Zuid-Afrikaanse klei. In combinatie met de Marokkaanse pleister op het plafond vormt dit de basis voor de natuurlijke vormgeving. De krachtige mix van vintage en nieuwe meubelen in olijf- en eikenhout, wordt afgewisseld met fijne effen linnen stoffen uit de Kuster-collectie, geconfectioneerd door Indivipro.

Klap op de vuurpijl

Deze indrukwekkende transformatie van het interieur werd niet alleen door de klant zeer gewaardeerd, want bij de Entree Hospitality & Style Awards 2015 won De Librije met dit interieur de Best Restyling Award!