Project Description

Cobra Art

kunst

Art-à-porter

De kans dat je in je leven een kunstwerk van Cobra Art Company hebt gezien is bijna 100%. Eigenaren Mike en Jeannette van Rijswijk zijn namelijk al meer dan 30 jaar actief als groothandelaren in hedendaagse kunst voor interieurwinkels en designers zoals bijvoorbeeld Eric Kuster.

Internationaal heeft Cobra Art Company haar sporen allang verdiend, tijd voor een volgende stap, een ‘eigen gezicht’ in Nederland in de vorm van een Cobra Art Brandstore voor consumenten in het Museumdistrict in Amsterdam.

Mike en Jeanette van Rijswijk beheren al een aantal jaren een business-to-business showroom van 1.100 vierkante meter in Veenendaal. Het openen van een eigen galerie/brandstore voor consumenten was een logische vervolgstap.

De recentelijk geopende store aan de Amsterdamse Van Baerlestraat is een inspirerende plek waar fotografie en moderne kunst samenkomen, maar waar je ook sculpturen, popart objecten en schilderijen vindt. Voor kunstminnend publiek een must.

Fashion on the wall

Treed binnen in de kunstwereld van Cobra Art en voel de inspiratie. Onze showroom is een walhalla voor designers die een door hen ontworpen interieur de finishing touch willen geven met een uniek kunstwerk.

Bij Cobra Art zien wij kunst niet als een op zichzelf staand product, maar als wezenlijk onderdeel van een interieurontwerp. Met een werkelijk unieke, mondiale collectie spelen wij in op de vraag naar persoonlijke, vernieuwende items die een interieur verfraaien en verrijken. Wereldwijd voeren high end interieurzaken de Cobra Art collectie binnen hun aanbod en verwerken vele architecten en designers onze kunstcollecties in hun interieurontwerpen.

In onze 1100 m² showroom tonen wij ruim 400 kunstfoto’s op plexiglas en originele geschilderde doeken, waarbij de fotografische kunst op plexiglas de boventoon voert. Veel van deze foto’s worden door ons geïnitieerd.

Art is the finishing touch

Onze ideeën laten wij verwezenlijken door een van de ongeveer twintig, voornamelijk buitenlandse fotografen met wie wij samenwerken. De shoots vinden plaats op locaties wereldwijd. Met het in eigen beheer ontwikkelen en produceren van deze kunstfoto’s, bieden wij onze klanten een uniek concept en exclusieve werken. Originele kunst op canvas, mixed media en diverse kunstitems complementeren onze collectie.

Wij zijn een business-to-business kunstgroothandel en leveren exclusief aan high end interieurzaken, architecten en designers. Uiteraard verwelkomen wij ook graag architecten of designers die met hun klanten onze showroom willen bezoeken. Particulieren verwijzen wij graag naar onze dealers in binnen- en buitenland.

Door deelname aan talrijke internationale interieurbeurzen zoals in Parijs, Singapore, New York, Miami en Valencia ontmoeten wij continu nieuwe relaties en worden onze kunstcollecties wereldwijd in talloze projecten toegepast.

InteriorMX

Voor Cobra Art is aansluiting bij InteriorMX een logische stap, gezien de vele samenwerkingsverbanden die al bestaan met verschillende producenten van dit collectief. Voor de klanten betekent het een prachtige aanvulling op het palet van interieuritems.

In samenspraak met de partners van InteriorMX kan indien gewenst een kunstwerk op maat worden gemaakt, zodat het volkomen combineert met het totale design en toch de eyecatcher is binnen het interieur.

Kunst volgens eigen concept

Sinds 1983 ontwikkelt Cobra Art samen met een groep fotografen en kunstenaars ten minste twee keer per jaar een grote collectie moderne eigentijdse kunst, deels daarvan uit eigen geproduceerde fotoshoots.

Jeannette: “Doordat we zoveel reizen, culturen ontdekken, kunst tegenkomen en kunstenaars ontmoeten, ontstaan er bij ons veel ideeën. Op een gegeven moment dachten we, ‘waarom zetten we die ideeën niet in eigen kunstwerken om?’ Zo ontstonden co-producties met verschillende kunstenaars en fotografen die onze concepten konden vormgeven.”

InteriorMX