bARC Flooring

vloeren

Bespoke architectural flooring

Wij produceren en installeren exclusieve houten vloeren die net zo onderscheidend en uniek zijn als de boom waarvan ze afkomstig zijn. Wij werken samen met architecten en ontwerpers in Nederland en daarbuiten om voor ieder project een op maat gemaakte vloer te ontwerpen en te verzorgen.

Wij produceren onze vloeren in Litouwen en zijn daarbij agent en importeur van enkele andere producenten, zodat we een breed en compleet portfolio kunnen aanbieden. De keuze in vormen, afwerkingen, maten en houtsoorten is bijna oneindig, waardoor wij juist de mogelijkheid hebben unieke en individuele vloeren te realiseren. Graag laten we u onze bijzondere projecten zien ter inspiratie.

Respect voor de natuur

We verlengen graag de levensduur van bomen die onze planeet gedurende tientallen jaren schaduw, zuurstof en voeding hebben geboden door er de mooiste houten vloeren van te maken. Onze vloeren zijn volledig FSC-gecertificeerd. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven.

Naast het ontwerp en de productie kunnen we ook de installatie verzorgen, zodat U één aanspreekpunt heeft. Wij begeleiden voor U het gehele proces en stemmen goed af met andere partijen in het bouw-proces zoals aannemer, architect en installateur. De kwaliteit van de installatie is immers zeer bepalend voor het uiteindelijke resultaat; een prachtige houten vloer. Op onze vloeren geven wij 10 jaar garantie.

Bolefloor

Eén van de bijzondere vloeren die wij leveren is een organische vloer, bestaande uit planken in de originele vorm van de boom. Wij hebben alle planken gescand beschikbaar in ons magazijn. Zodra de afmetingen van uw ruimte bekend zijn bepaalt een algoritme welke combinatie van planken het meest ideaal is voor uw vloer. Het leggen van de vloer wordt daarmee een puzzel met een waanzinnig resultaat. Daarnaast kunnen we bijna de volledige boom gebruiken als vloer en is er geen zaagverlies, waardoor deze vloer de meest duurzame houten vloer verkrijgbaar is.