ALPHENBERG mag met trots terugkijken op een mooie uitdaging in Baarn

Baarn, een vorstelijke stad gelegen in het midden van Nederland aan de rivier de Eem. Een oude stad ook met veel bijzondere locaties. Denk aan de Lage Vuursche, kasteel Drakestein en natuurlijk Paleis Soestdijk.

Te midden van al dit moois staat een woonhuis wat door de bewoners gekoesterd wordt. Een huis waarbij Alphenberg gevraagd werd mee te denken over het interieur en het aankleden van de wanden. Dat in de loop der tijd je smaak en wens en veranderen is niet nieuw. Maar de bewoners van dit huis in Baarn hadden naast de gebruikelijke wensen ook nog specifieke wensen op het gebied van hun interieur. Alphenberg is een uitstekende partner om hierover eens lekker van gedachte te wisselen, de wensen te bespreken om zo samen de mogelijkheden te vinden om die wensen te vervullen.

Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX

We lopen het huis door en beginnen bij de keuken

Bij uitstek een plek waar je zo lekker aan het eind van de dag, terwijl er de lekkerste geuren voorbijkomen, even aan de bar kunt zitten om de belevenissen van de dag samen door te nemen, recepten kunt bespreken of simpelweg genieten van een lekker glaasje.

Omdat de half-open-keuken grenst aan de woonkamer was er de wens om de sfeer in zowel kleur als afwerking in harmonie in elkaar over te laten lopen. Geen ‘wit machinepark’ maar een onderdeel van de aangrenzende woonruimtes. Warm, comfortabel, modern en toch tijdloos, chique en stoer exclusief maatwerk. Dat waren de kernwoorden die als basis dienden voor dit prachtige resultaat.

Leer heeft exact de uitstraling die voldoet aan deze wensen. Zeker de leersoort Tundra in de kleur Chocolat zoals die hier overal is gebruikt.

Voor de keuken is gekozen om in grote tegels te werken met zo min mogelijk naden. Dit is goed te zien op zowel het eiland als op de wand waarin diverse apparatuur en de wijn-klimaatkast zijn verwerkt. Leer laat zich uitstekend verwerken in grote maar ook op kleine oppervlakken. Een mooi voorbeeld hiervan is de geraffineerde toepassing op de laden.

Tundra Chocolat in grote tegels zijn ook gebruikt op de tussenwand waarin de haard is verwerkt

Deze wand brengt je naar de woonkamer waar ook weer dezelfde leersoort en kleur zijn gebruikt maar heel verrassen nu in een ander patroon. Voor dit geometrische kubus-patroon worden tegels in parallellogrammen gesneden en zo verwerkt dat de donkere kant steeds boven in de kubus zit waardoor een bijna 3-D effect wordt bereikt. Op deze wand kun je goed zien dat geen enkel stukje leer hetzelfde is. Leer is en blijft nu eenmaal een natuurlijk materiaal wat juist haar unieke karakter zo prachtig weergeeft.

Alphenberg kan met trots terugkijken op een zeer succesvolle samenwerking met een prachtig eindresultaat.

Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX
Alphenberg - Project InteriorMX