Alphenberg Leather

lederen vloer- en wandafwerkingen

Alphenberg laather neemt je mee naar een wereld vol ongekende mogelijkheden met leer in het interieur!

Dit stoere en tegelijkertijd chique, mondaine materiaal nodigt je uit om out of the box te denken als het gaat om stijlvol inrichten van jouw woning of bedrijfspand. Wel eens gevoeld hoe het is om op blote voeten op een leren vloer te staan? Of nooit genoeg krijgen van een leren wand vol natuurlijke kleurnuances?

MEESTERSCHAP, CREATIVITEIT EN DUURZAAMHEID

Het zijn begrippen die de basis vormen van wie we zijn, wat we doen en kunnen maar ook van wat we willen. Wij zien leerverwerking als een puur ambacht, een vak waar geschiedenis en vakkennis nauw verbonden zijn met het heden maar zeker ook met de toekomst. Meesterschap is misschien wel de beste omschrijving voor wat we doen op het gebied van leerverwerking. In de wereld van toepassingen in high-end-interior design maar ook in de ontwikkeling van wat er allemaal nog meer mogelijk is. Want meesterschap is ook een basis voor creativiteit. Kennis daagt uit tot experimenteren.

Meer dan 12 jaar passie voor leer en interieur

En dat mag je zo breed zien als mogelijk is. Leer is letterlijk een uniek materiaal. Het is 100% natuurlijk, niet één stukje is hetzelfde. En zoals het in deze tijd vanzelfsprekend is blijven wij natuurlijk ook innoveren en werken aan duurzaamheid. Dat lijdt soms tot zeer verrassende resultaten. Zeker in combinatie met designers en architecten. Eigenlijk laten zij zien hoe ons leer het best tot zijn recht komt.

Broedplaats van innovatie en creativiteit

In ons prachtige, totaal verbouwde pand uit de 19e eeuw gelegen in het hart van Waalwijk, zijn veel mogelijkheden om samen te sparren over wensen, kansen en oplossingen. Hier in ons eigen atelier maar ook in onze montagehal in Waalwijk, wordt creativiteit geboren en groeit het proces van onderzoek naar mogelijkheden. De ene keer samen met – of in opdracht van – designers, architecten of bouwbedrijven maar soms ook omdat zich mogelijkheden voordoen waar we niet eens naar op zoek waren. Met een eigen atelier en een team van specialisten zijn de lijnen kort en de resultaten vaak indrukwekkend te noemen.

Werken met leer is werken met een natuurlijk product

Leer is een ‘slow material’, de buffelhuid is een reflectie van een leven in open terrein. Een huid kun je niet ‘maken’, ze ontstaat in een groei- en leefproces. Vakmensen kunnen zo’n huid ‘lezen’, ze herkennen de unieke kwaliteiten en mogelijkheden. Een waar meesterschap waar wij bij Alphenberg best trots op zijn.

InteriorMX
Projecten Alphenberg