Project omschrijving

Alphenberg Leather

lederen vloer- en wandafwerkingen

Nieuwe dimensie in interieurstyling

Bij Alphenberg Leather draait alles om de authenticiteit van ons product; 100% buffelleder, in zijn puurste vorm.

De toepassingen van dit stoere natuurproduct zijn door het team van Alphenberg Leather naar een veel breder spectrum getrokken. Leer kan zoveel meer zijn dan bekleding voor meubilair. De fantastische out of the box ideeën over de mogelijkheden met leer hebben geleid tot verrassende toepassingen op vloeren en wanden, plafonds, tafels, kasten en haarden en daarmee de originaliteit in interieurstyling naar een hoger niveau getild.

Op zoek naar het wow-effect

Klanten van Alphenberg stellen hoge eisen aan hun leefomgeving. Zij zoeken naar producten die klasse en individualiteit uitstralen, bijzondere eyecatchers die aansluiten bij hun lifestyle. Het leveren van uniek maatwerk in kleur, afwerking en maatvoering is van groot belang en de kracht van Alphenberg.

De schoonheid van leer

De unieke collectie tegels is gemaakt van 100% natuurlijk buffelleder. De huiden zijn het restproduct van Indiase waterbuffels die in de vrije natuur hebben geleefd. Het leer is doorleefd, vertoont littekens en krassen en vertelt als het ware het verhaal van het dier.

De finishing touch van de huiden gebeurt met de hand. Zo blijven deze oorspronkelijke kenmerken bewaard, wordt de authenticiteit geaccentueerd en ontstaan de vele kleurschakeringen die het materiaal uniek maken.

Krachtige basis

Alphenberg Leather produceert lederen vloeren, wanden én leer voor meubilair en is continu op zoek naar innovatieve high end toepassingen. Met leer beklede vloeren en wanden ”dragen” het interieur, geven het een stoer karakter en ogen uitermate chic. Ze vormen een krachtig statement voor de gehele interieurstyling. Deze sensationele basis belooft een omgeving waarin niets aan het toeval wordt overgelaten.

Werken met leer is werken met een natuurlijk product

Leer is een ‘slow material’, de buffelhuid is een reflectie van een leven in open terrein. Een huid kun je niet ‘maken’, ze ontstaat in een groei- en leefproces. Vakmensen kunnen zo’n huid ‘lezen’, ze herkennen de unieke kwaliteiten en mogelijkheden. Een waar meesterschap waar wij bij Alphenberg best trots op zijn.

InteriorMX
Projecten Alphenberg