Chris Tap

Chris Tap, beeldend kunstenaar en bovenal dierenliefhebber, verovert de wereld met zijn levensechte beelden van wilde dieren.

In de werkplaats van zijn vader in Amsterdam ontwikkelde Chris al op jonge leeftijd de basisvaardigheden voor wat later zijn beroep en vooral passie zou worden. Tijdens zijn bezoekjes aan Artis raakte hij als kind gefascineerd door jaguars, poema’s en tijgers en kreeg op latere leeftijd de kans deze dieren daar van dichtbij te bestuderen. Een unieke samenwerking met een arts die de jaguar Inaja opereerde en onder narcose bracht, gaf Chris de kans de verhoudingen en maten van de jaguar op te meten en haar botten en spieren te voelen.

Met zijn zeer gedegen kennis van de anatomie van deze prachtige roofdieren schept hij angstaanjagend echt lijkende replica’s van de werkelijkheid, tot in detail geperfectioneerd. De imponerende, levensgrote beelden van brons of gietmarmer getuigen van een enorm vakmanschap. Met de intense blik in hun ogen, gemaakt van edelstenen, lijken ze zó tot leven te kunnen komen.

Veel van Chris’ werk siert de interieurprojecten van HIP Studio. Wederzijds respect en bewondering voor elkaars werk heeft deze mooie samenwerking doen ontstaan. Ook op onverwachte plekken komen we zijn kunstwerken tegen. Zo heeft Chris in 2013, 2014 en 2015 de Europa League Man of the Match Award vervaardigd en dit jaar twee levensgrote leeuwen verkocht aan dj Afrojack. Zijn internationale bekendheid reikt tot in Dubai waar hij wordt vertegenwoordigd door Pro Art Gallery.

Mensen laten genieten van zijn kunstwerken is zijn doel, maar Chris Tap hoopt ook met zijn werk bewustzijn te creëren over het belang van het in stand houden van de leefgebieden van wilde dieren. Vanuit zijn liefde voor deze roofdieren zet Chris zich al jaren in voor de Black Jaguar Foundation, opgericht om de slechts zeshonderd in het wild overgebleven zwarte jaguars en hun leefgebied te beschermen.